200g cukru
60ml vody
110g slaného másla (nebo normálního
másla se špetkou soli)
100ml smetany
1 lžička vanilky
1/2 čajové lžičky soli
1. Do hrnce přidejte cukr a vodu a
zahřívejte na mírném plameni (nemíchejte jen sledujte).
2. V momentě, kdy se cukr rozpustí a
vznikne čirá tekutina přidejte teplotu a nespouštějte hrnec z
očí. (Stále nemíchat jen sledovat!)
3. Po chvilce se karamel začne
zbarvovat do typické hnědé barvy. Jakmile této barvy dosáhne
přidejte máslo (pozor začne to prskat a pěnit) a vmíchejte ho do
karamelu.
4. Když se máslo rozpustí odstavte
hrnec z plotny a přidejte smetanu (znovu dojde lehce ke zpěnění),
vanilku a sůl a důkladně promíchejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat